Dag 3 in Istanbul
Hoi allemaal,
Vandaag werden we alweer vroeg gewekt door het geluid uit de moskee, dit was het ochtendgebed. Dit was al om 5 uur! Hierna hebben we nog eventjes doorgeslapen totdat we echt moesten opstaan. We hebben ons even opgefrist en daarna zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn we naar de school gegaan. We hebben lang moeten lopen. Op de school werden we heel hartelijk ontvangen. Het was een school voor hoogbegaafde leerlingen. Die leerlingen zaten samen met gemiddelde kinderen in de klassen, zodat ze van elkaar konden leren. Dit is de enige school in Turkije die zo lesgeeft. Het is een project in samenwerking met de universiteit van Istanbul en de regering, sinds 2002. In de lerarenkamer kregen we, van de directeur, informatie over de gang van zaken op school. Daarna mochten we naar een klas. Hier hebben we met de kinderen gezongen en de kinderen hebben paspoortjes ingevuld. Dit was klas 4/A, dit is bij ons groep 6. De leerlingen waren heel erg blij en vriendelijk. Na het klassenbezoek hebben we nog een opening mogen meemaken van een speciaal project, waarbij de leerlingen met keramiek vanalles hadden gemaakt (een soort tentoonstelling). Onze begeleidster, Bianca, heeft hierbij samen met de voorzitter van het ministerie van onderwijs in Istanbul het lintje mogen doorknippen. Na het bezoek zijn we kort gaan winkelen en hebben we de Hagia Sophia bezocht. Dit was vroeger een kerk, daarna een moskee en nu een museum. Toen hebben we nog even door de stad gelopen en zijn we lekker gaan eten in ons hostel.
Straks gaan we met de hele groep op een terrasje zitten en daarna hopen we lekker te kunnen slapen. Morgen bezoeken we de school voor zorgkinderen (speciaal onderwijs). Wij hebben er zin in en zijn erg benieuwd.
Tot morgen!